- Autor: Samalikova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Máslo | 30 |
Cukr průměr | 15 |
Mléko polotučné průměr | 120 |
Droždí | 15 |
Máslo | 50 |
Cukr průměr | 50 |
Žloutek | 20 |
Dochucovadla:
Špetka soli do těsta. Skořice do nádivky.
Energetická hodnota celkem: 8454 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 289,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 73,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1409 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 48.2, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 12.2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Těsto umíchat v pekárně, vyválet plát, potřít nádivkou z másla, cukru a skořice. Zamotat do ruličky a tu následně rozříznout podélně napůl. Vzniklé půlky zamotat jako cop tak, aby strany s nádivkou směřovaly ven. Péct na 180°C cca 25 minut - do zezlátnutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.