- Autor: Irena27
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra vepřová | 95 |
Oleje (všechny druhy) | 6 |
Cibule | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 8 |
Voda | 100 |
Energetická hodnota celkem: 903 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na silnější nudle nebo plátky. Na polovině tuku osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do cibule přidáme játra a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletý pepř a drcený kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod poklicí za občasného promíchání doměkka. Měkká játra vyjmeme,šťávu zaprášíme hladkou moukou a za občasného míchání povaříme nejméně 20 minut. Provařenou omáčku přecedíme na játra, znovu velmi krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.