- Autor: Irena27
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bohatý bujón kuřecí 1 ks | 22 |
Vejce celá průměr | 14 |
Zeleninová směs mražená - průměr | 40 |
Kuskus syrový | 5 |
Kuřecí prsa | 120 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Cibule | 20 |
Česnek | 5 |
Žampiony | 40 |
Zeleninová směs mražená - průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1240 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omyté a osušené maso osolíme. Kuskus zalijeme vývarem z bujónu a necháme nabobtnat. Zeleninu přidáme ke kuskusu, opepříme, podle chuti osolíme a vmícháme syrové vejce. Směsí naplníme kuřecí prsa, otvor sepneme párátkem, maso dáme na pekáček, okmínujeme, podlijeme zbylým bujónem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Rozehřeme olej, cibuli nakrájíme najemno, přidáme rozmačkaný česnek a osmažíme. Až cibulka zesklovatí přidáme nakrájené žampióny, osolíme, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Podusíme. Nakonec přisypeme zeleninu, dochutíme citrónovou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.