- Autor: afaba
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 300 |
Rajský protlak | 80 |
Telecí kýta na řízky | 320 |
Paprika červená | 100 |
Mrkev | 100 |
Celer - bulva | 100 |
Cibule | 130 |
Žampiony | 200 |
Jogurt bílý krémový s probiotickou kulturou (Hollandia) | 150 |
Rýže vařená bílá průměr | 300 |
Energetická hodnota celkem: 5450 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 157,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1363 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Maso nakrájíme na proužky a na sucho opečeme na pánvi a vložíme do kastrolu, takto opečeme i kořenovou zeleninu a cuketu, nakrájenou na kostky, přidáme k masu a dorestujeme, přidáme 1lžičku mleté papriky, 1 stroužek česneku, promícháme, lehce podlijeme, přidáme malý rajčatový protlak a pomalu dusíme na malém množství vody, a na mírném ohni, asi 1,5 - 2 hod. Až maso bude měkké, zelenina a cuketa se réměř rozvaří, můžeme ji rozmačkat, nebo lehce rozmixovat, a zelenina tím zahustí omáčku. Přidáme jogurt a promíchneme.Plamen stáhneme, na pánvi orestujeme kápii a žampiony. Přidáme do omáčky, nebo servírujeme vedle na talíř. Podáváme s rýží, nebo štíhlými nudlemi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.