- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Cibule | 50 |
Cottage 20 % bílý - průměr | 180 |
Vejce celá průměr | 110 |
Šunka kuřecí prsní | 500 |
Brambory vařené | 500 |
Dochucovadla:
špetka soli, petrželka,
Energetická hodnota celkem: 5458 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 93,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 18
Energetická hodnota na 1 porci: 1365 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 4.5
Postup přípravy
Brambory ve slupce uvaříme, oloupáme a nakrájíme na plátky. Šunku z kuřecích prsou nakrájíme na kostičky, které osmahneme na cibulce s troškou olivového oleje. Do misky naskládáme vrstvu brambor, na které dáme vrstvu šunky, střídáme až do celkového spotřebování. Rozšleháme cottage s vejce a zalejeme brambory a šunku v misce. Vložíme do trouby a zapečeme při teplotě 180 st. asi 30 minut. Díky cottage je jídlo jemné a vláčné.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.