- Autor: olivaoliva
- Doba přípravy (min.): 200
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřové libové průměr | 1000 |
Česnek | 100 |
Mléko plnotučné průměr | 1100 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Dochucovadla:
hrubozrnná sůl, tymián,
Energetická hodnota celkem: 13480 kJ
Bílkoviny (g): 215,
Tuky (g): 223,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 104,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1926 kJ
Bílkoviny (g): 30.7, Tuky (g): 31.9, Sacharidy (g): 10.6, SAFA (g): 14.9, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Maso svážu do úhledného špalíčku (je-li třeba), potřu olivovým olejem a ze všech stran zprudka opeču. Osolím, podleji 200 ml plnotučného mléka, na maso položím 10g másla, přidám jednu palici česneku neloupanéhu a větvičku tymiánu a 10 kuliček pepře. Přiklopím dobře těsnicí poklicí a plamen ztlumím na minumum. Dusím, je-li třeba podleji dalším mlékem. Dusím takto 2,5-3 hodiny, dokud nespotřebuji všechno mlého, maso není měkké a omáčka krásně karamelová. Pak naporcuju a sním
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.