- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 600 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Cibule | 100 |
Paprika bílá | 400 |
Dochucovadla:
sladká paprika, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 5760 kJ
Bílkoviny (g): 120,
Tuky (g): 92,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1440 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Špalíček masa nasolíme, na lžíci oleje prudce opečeme ze všech stran a odložíme stranou. Do tuku vsypeme nasekanou cibuli a osmažíme do zlatova, zasypeme lžící sladké papriky a po promíchání zalijeme trochou horké vody. Do základu vložíme maso, přidáme nakrájenou bílou papriku a přiklopíme. Zvolna dusíme, podle potřeby podléváme horkou vodou. Když je maso měkké, vyndáme jej na prkénko a necháme chvíli stát, šťávu s rozdušenou paprikou propasírujeme přes síto, případně dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky, podáváme s oblíbenou přílohou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.