- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 1250 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Cibule | 210 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
slepice | 500 |
Energetická hodnota celkem: 4605 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 461 kJ
Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 4.4, Sacharidy (g): 6.4, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Cibuli (210g) necháme na oleji 20g) zesklovatět, přidáme slakou papriku cca 2 zarovnané polévkové lžíce jště chvilku restujeme, potom přidáme 50 g hl.mouky zamícháme. Zalijeme 1,25 l horkým slepičím vývarem a provaříme. Promixujeme ponorným mixérem aby byla omáčka krémová, ještě provaříme. Přidáme 150 ml mléka a dochutíme solí. Do hotové omáčky dáme na větší kousky nakrájené maso ze slepice bez kůže.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.