- Autor: Vita51
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citrony | 10 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Cukr průměr | 6 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Mrkev | 300 |
Krůtí prsa průměr | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1920 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 960 kJ
Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mrkev nakrájíme na kostičky. Na lžičce olivového oleje osmahneme maso, přidáme mrkev a zalijeme asi 0,5 l vody. Osolíme a necháme vařit. Když je mrkev poloměkká smícháme 1 PL cizrnové/hladké mouky s troškou vody a vlijeme do mrkve s masem. Necháme povařit, nakonec pridáme šťávu z půlky citronu a dochutíme troškou cukru. Podáváme s vařeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.