- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 13.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 5 |
Citrony | 5 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 130 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 120 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky
Energetická hodnota celkem: 990 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 76 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 0.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Z ryby slijeme šťávu (můžeme použít i sardinky nebo lososa), vyklopíme do misky a vidličkou lehce rozmělníme na kousky. Zakapeme šťávou z asi půlky citronu a zamícháme. Přidáme cibuli nakrájenou najemno (možno také použít jarní cibulku i s natí) a půl vaničky tvarohu. Dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Hodí se bazalka, oregano i petrželová nať.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.