- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 20 |
Vejce celá průměr | 110 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Paprika zelená | 200 |
Paprika bílá | 300 |
Rajčata | 300 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1738 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pokud máme zahrádku a urodí se nám větší množství paprik a rajčat, že nevíme, co s nimi, můžeme si je zakonzervovat na zimu v podobě zeleninové směsi na lečo. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme papriku a podusíme. Po chvíli přidáme rajčata a vaříme do měkka. Touto směsí plníme zavařovací sklenice o objemu 0,7 l. Na povrch každé sklenice dáme lžíci oleje a sklenice dobře uzavřeme. Zavařujeme při 90° po dobu 20 minut. Uvedené množství surovin je na 1 sklenici včetně přípravy po otevření. Z 1 sklenice budeme mít asi 2 porce. Lečo připravit můžeme jednoduše tak, že obsah sklenice dáme do hrnce a ohřejeme, na závěr přidáme 2 vejce a mícháme, aby se srazila. Podáváme s chlebem. Pro větší chutnost pokrmu můžeme nejdříve spěnit cibulku a přidat kousky klobásy a lečo pak připravit výše uvedeným způsobem. Nebo na závěr můžeme posypat strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.