- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
kančí | 850 |
Cibule | 400 |
Špek | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 45 |
Omáčka chilli sladká | 30 |
Omáčka sójová | 20 |
Energetická hodnota celkem: 10342 kJ
Bílkoviny (g): 175,
Tuky (g): 168,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 61,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1724 kJ
Bílkoviny (g): 29.2, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 10.2, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso z divočáka nakrájíme na kousky a naložíme do červeného vína tak, aby bylo úplně ponořené. Necháme naložené 2 dny v lednici. Slaninu nakrájíme na kostky a necháme na rozpálené pánvičce opéct, pak přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce osmažíme. Maso scedíme a necháme okapat. Do "papiňáku nalejeme trochu oleje. Na rozpálený oheň dáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Maso si pustí šťávu, vaříme jej v té šťávě dokud se nevyvaří. Pak přidáme cibulku se slaninou a směs koření a promícháme. Zalijeme vroucí vodou cca 1 l, přidáme 3 větvičky tymiánu. Papiňák uzavřeme a vaříme cca 1 hodinu. Po změknutí masa přídáme 2 lžíce sojové omáčky a 2 lžíce maggi a sladkou chilli omáčku a necháme přejít varem. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo s chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.