- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 750 |
Cukr průměr | 100 |
Kopr | 50 |
Ocet | 50 |
Sůl | 7 |
Voda | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, ocet
Energetická hodnota celkem: 6225 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 206,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 132,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1038 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 34.3, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z mouky a oleje uděláme jíšku. Zalijeme vroucí vodou a povaříme. Přidáme horké mléko. Ponorným mixerem odstraníme případné pucky. Dochutíme octem solí a cukrem. Na konec přidáme nasekaný kopr. Podáváme s vařeným vejcem a knedlíky. Je to dobré i s vařenými těstovinami.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.