- Autor: HelMad
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí roštěná průměr | 364 |
Rajčata | 244 |
Rajčatová štáva | 500 |
Cibule | 40 |
Oleje (všechny druhy) | 4 |
Mouka pšeničná hladká | 52 |
Voda | 500 |
Dochucovadla:
5kuliček pepře, nového koření, 2 lístky bobkového listu, plátek citrónu, špetka skořice a tymiánu, sůl, 1/2 kostky masoxu.
Energetická hodnota celkem: 3523 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 881 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso a koření. Podlejeme rajčatovou šťávou, přidáme slupky zbavené rajče a dusíme doměkka. Zahustíme moukou rozkvrdlanou ve vodě. 20min zlehka povaříme a servírujeme nejlépe s vařenými brambory nebo těstovinami případně s houskovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.