- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Cibule | 100 |
Solamyl | 80 |
Vejce celá průměr | 220 |
Kuřecí prsa | 500 |
Energetická hodnota celkem: 5525 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1381 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuřecí prasa nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na jemno. Vejce rozšleháme se solamylem, osolíme, ochutíme oblíbeným kořením (např. na gyros, grilovací, kari) a přidáme nakrájené maso a cibuli. Zamícháme a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Pánev potřeme olejem nebo ztuženým tukem, rozpálíme a lžící klademe hromádky, které rozetřeme jako lívanec. Smažíme po obou stranách, podáváme s brambory nebo chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.