TOPlist
Sledujte nás:

boršč z mletého masa

Zpět
  • Autor: naruve
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

1)do kuliček:bazalka, petržel, zázvor suš.,libeček (možno vegeta dle chuti nebo orest.angl.slanina-pak ale snížím porci) 2)do vývaru bobk.list, nové koření, peoř celý,

Energetická hodnota celkem: 5453 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 64, Sacharidy (g): 101, SAFA (g): 29, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1091 kJ

Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 20.2, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Z mletého masa udělám kuličky prům.2 cm ochucené sušenými bylinkami a solí. Vhodím do vroucí vody(bobkový list,nové koření,pepř) na 30´. Mezi tím nastrouhám nahrubo zeleninu (možno na sucho nebo oleji mírně osmahnout-lepší chuť). Dám vařit brambory na kostičky,po 10´přidám zeleninu,pokr.zelí, vařenou pokrájenou řepu a vývar z masa. Zelí lze úspěšně nahradit peking.zelím. Polovinu kuliček z vývaru použiji do mexických fazolí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři