- Autor: naruve
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr | 350 |
Voda | 1250 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 100 |
Celer - bulva | 100 |
Cibule | 50 |
Pór | 50 |
Červená řepa | 200 |
Brambory rané | 200 |
Kapusta růžičková | 100 |
Zelí bílé hlávkové | 200 |
Rajčata | 50 |
Dochucovadla:
1)do kuliček:bazalka, petržel, zázvor suš.,libeček (možno vegeta dle chuti nebo orest.angl.slanina-pak ale snížím porci) 2)do vývaru bobk.list, nové koření, peoř celý,
Energetická hodnota celkem: 5453 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 101,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1091 kJ
Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 20.2, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Z mletého masa udělám kuličky prům.2 cm ochucené sušenými bylinkami a solí. Vhodím do vroucí vody(bobkový list,nové koření,pepř) na 30´. Mezi tím nastrouhám nahrubo zeleninu (možno na sucho nebo oleji mírně osmahnout-lepší chuť). Dám vařit brambory na kostičky,po 10´přidám zeleninu,pokr.zelí, vařenou pokrájenou řepu a vývar z masa. Zelí lze úspěšně nahradit peking.zelím. Polovinu kuliček z vývaru použiji do mexických fazolí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.