- Autor: fonty
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hořčice dijonská | 20 |
Česnek | 5 |
Ančovičky filety v oleji | 25 |
Jogurt bílý selský (Hollandia) | 60 |
Bazalka čerstvá | 50 |
Ocet vinný | 30 |
Olivový olej | 40 |
Energetická hodnota celkem: 1890 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 945 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Do mixeru: Velká hrst bazalky – utržený květináč Půl plechovky ančoviček v oleji (asi 4 proužky i s tím olejem, zbytek do mrazáku na příště) 1 velký stroužek česneku – neoloupaný do drtiče a rozdrtit 2 lžíce extra panenského oliv. oleje 2 lžíce červeného nebo bílého vinného octa 2 lžíce jogurtu 1 lžíce dijonské hořčice Mixujeme, dokud se vše nespojí. Použijeme na jakýkoliv salát.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.