- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
500 g polohrubé mouky, 250 g hery, 150 g (100g+ 50g) sýr na strouhání, 50 g droždí, 2 vejce, 1 lžíce soli, 200 ml mléka
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Zlatá Haná | 250 |
Eidam 30 % průměr | 150 |
Vejce celá průměr | 100 |
Sůl | 30 |
Droždí | 50 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 200 |
Energetická hodnota celkem: 17246 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 232,
Sacharidy (g): 392,
SAFA (g): 118,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1725 kJ
Bílkoviny (g): 10.9, Tuky (g): 23.2, Sacharidy (g): 39.2, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Ze všech surovin uděláme těsto a necháme 1 hodinu kynout. Kvásek se nedělá. Pak těsto rozdělíme na 6 dílu. Každý díl rozválíme na 25 cm širokou placku. Tu rozdělíme na 16 dílů. Jedlotivé trojúhelíky smotáme do rohlíčků. Dáme na plech vyložený pečícím papírem pomažeme vajíčkem, posypeme sýrem, kmínem a solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.