- Autor: Hamina
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 600 |
Voda | 250 |
Přesnídávka ovocná (Hami) - průměr | 750 |
Vejce celá průměr | 1 |
Hera | 200 |
Cukr průměr | 300 |
Energetická hodnota celkem: 20971 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 152,
Sacharidy (g): 840,
SAFA (g): 74,
Cukry (g): 394,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1049 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 19.7, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
400 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 100 g tuku, 1 vajíčko, prášek do pečiva, vody nebo mléka tolik, aby těsto bylo husté jako na lívance. Nalijeme do předem vymazaného plechu. Navrch můžeme dát tvaroh, nastrouhaná jablka, marmeládu. Fantazii se meze nekladou. Posypeme žmolenkou - 200g pol. mouky, 100 g cukru, 100g tuku. Pečeme při 180 stupních cca 45 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.