- Autor: paulline
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Salám točený | 520 |
Cibule | 90 |
Brambory vařené | 1300 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Eidam 30 % průměr | 170 |
Koření průměr | 5 |
Dochucovadla:
Zdravita (Podravka, Vegeta, Vegeta natur), sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 12789 kJ
Bílkoviny (g): 169,
Tuky (g): 162,
Sacharidy (g): 227,
SAFA (g): 74,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 22
Energetická hodnota na 1 porci: 2132 kJ
Bílkoviny (g): 28.2, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 12.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 3.7
Postup přípravy
Cibuli na kostičky necháme zesklovatět, salám nakrájený na kostičky osmahneme a ochutíme Podravkou. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kostičky (kvůli dětem nedělám kolečka, lépe se jim to jí). Brambory osolíme, smícháme je s osmahnutým saláme a dáme do vymazaného pekáče (zapékací misky). Nechám cca 20 min zapéct, poté zalijeme vejci rozšlehanými v mléce s pepřem a solí. Chvíli zapečeme. Nakonec přidáme nastrouhaný Eidam a necháme zrůžovět. Jídlo je celkem kalorické, každopádně můžeme točený salám nahradit třeba kuřecí šunkou a změnit poměry jednotlivých surovin. Zkoušela jsem různě a vše bylo chutné.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.