- Autor: hykykyky
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - kořen | 150 |
Mrkev | 240 |
Cibule | 250 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 5 |
Voda | 400 |
Čočka | 150 |
Bagetky celozrnné (Racio) | 100 |
Dochucovadla:
ocet,sůl
Energetická hodnota celkem: 6041 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 213,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1510 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 53.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 14.8, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
150 g červené čočky (použila jsem loupanou) dáš vařit do 400 ml vody a přidáš zeleninový bujón na dané množství vody. Čočku uvařit do měkka, v podstatě se v tomhle množství všechna ta voda do ní vstřebá. Na troše oleje (20 g) osmahnout cibuli (250 g), mrkev (240g) a petržel (kořen 150 g) nakrájené na nudličky, podlít trochou vody osolit podle chuti, podusit. Stačí, aby byla zelenina "al dente", nemusí být úplně rozvařená. Pak všechno spolu s čočkou rozmixovat, dochutit jablečným octem a solí a je hotovo. Byl to takový momentální experiment, co mě napadl z toho, co jsem měla doma k dispozici, takže co se týká množství zeleniny a druhů, myslím, že fantazii se meze nekladou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.