- Autor: radkam3
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené | 300 |
Česnek | 150 |
Voda | 2000 |
Dochucovadla:
sůl, majoránka, pepř, 1/2 zeleninového bujonu
Energetická hodnota celkem: 1410 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 353 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme do vody a vaříme. Přidáme 1/2 zeleninového bujonu. Česnek (2 velké stroužky) oloupeme, rozmačkáme na prkénko. Přidáme trochu soli,pepře a majoránky. Když jsou brambory skoro uvařené, stáhnemem plamen, vložíme česnekovou směs a ještě necháme chvíli probublávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.