- Autor: Romazelda
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
vepřovové maso -plecko | 500 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 180 |
Cibule | 352 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Cuketa | 300 |
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Dochucovadla:
•1 lžíce mleté sladké papriky •voda na podlití •kmín •sůl
Energetická hodnota celkem: 12046 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 170,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 65,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2008 kJ
Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 28.3, Sacharidy (g): 11.7, SAFA (g): 10.8, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Očistíme a omyjeme maso. To následně nakrájíme na menší kostičky. Připravíme najemno nakrájenou cibuli, kterou rychle osmahneme na rozpáleném tuku. Poté již přidáme maso, které v hrnci osolíme a zaprášíme paprikou. Necháme ho ze všech stran zatáhnout a mírně opéct. Když je maso připravené, přidáme kmín a celou směs podlijeme přiměřeným množstvím vody. Necháme dusit kolem půl hodiny. Po 30 minutách již můžeme do segedínu přidat zelí zbavené šťávy a opět mírně podlít. Maso se zelím dusíme doměka. Ve finální fázi guláš zahustíme na jemno nastrouhanou cuketou, kterou necháme krátce povařit . Na závěr přidáme smetanu, povaříme, provedeme případné dochucení a můžeme náš segedínský guláš podávat. Nejlepší přílohou k segedínskému guláši je zcela nepochybně hutný domácí houskový, nebo bramborový knedlík.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.