- Autor: radkam3
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 600 |
Máslo | 25 |
Mléko polotučné průměr | 30 |
Vejce celá průměr | 110 |
Hrášek sterilovaný Bonduelle | 100 |
Cibule | 100 |
Tradiční šunka Beinschinken 6% | 250 |
Dochucovadla:
sůl, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 5314 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 130,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 886 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 21.7, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Brambory omyjeme, dáme do hrnce a vaříme ve slupce. Nakrájíme si cibuli nadrobno, šunku nadrobno. Do hrnku vyklepneme vejce a rozšleháme s mlékem a přidáme trochu soli. Pekáček vymažeme máslem. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Pokládáme plátky brambor na dno zapékací misky, mírně osolíme, pokmínujeme. Další vrstvu tvoří nakrájená cibule, sterilovaný hrášek a šunka. Poslední vrstva je opět z brambor, které opět osolíme a okmínujeme. Vše zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem a dáme péct do trouby cca na 30-45 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.