- Autor: sediva.p
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 250 |
Žloutek | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Oleje (všechny druhy) | 60 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Mouka pšeničná polohrubá | 100 |
Fruktoza | 25 |
Droždí | 20 |
Mléko polotučné průměr | 120 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 9484 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 77,
Sacharidy (g): 301,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 75 kJ
Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 2.4, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Náplň - 25 g fruktózy smícháme s 250 g odtučněného tvarohu,podle potřeby mléko. Do mléka rozdrobíme droždí,přidáme fruktózu a 2 lžíce pol.mouky- necháme vzejít kvásek.Pak přidáme olej ,vejce,žloutek hladkou i zbylou pol.moukua a sůl.Vypracujeme těsto necháme vykynout.Znovu propracujeme a dáme na 2é mín.kynout.Těsto rozválíme na 24 čtverců.Rozdělíme na ně náplň a protiléhlé rohy k sobě přitiskneme.Šátečky na vymaštěném plechu necháme ještě chvilku kynout.Pak potřeme vejcem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 min dozlatova
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.