- Autor: sonjana
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné průměr | 17 |
Kokos strouhaný | 17 |
Máslo | 12 |
Med | 110 |
dýňová semínka | 5 |
Piniové oříšky | 5 |
Slunečnicová semínka | 10 |
Vlašské ořechy | 14 |
Jahody | 350 |
Jáhly | 224 |
Dochucovadla:
skořice,vanilka a dále dle libosti
Energetická hodnota celkem: 7360 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 289,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 118,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 920 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 36.1, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 14.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jáhly propláchneme studenou vodou,necháme oschnout a na sucho orestujeme v nepřilnavém hrnci,zalejeme vodou v poměru 1:1 a uvaříme po dobu cca 30 minut na mírném plameni do kašovité konzistence,přisypeme vlašské ořechy,jádra,cca 12 g přepuštěného másla,lžičku skořice a 110 g medu(nebo fruktózy,umělého sladidla v odpovídajícím množství),a dvě lžíce mléka nejlepší je sojové či rýžové. Na vypnuté plotně dovaříme dokud se nevypaří zbytek tekutin a nevznikne hutná kaše-stále mícháme. Poté přelijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané kokosem a dáme do chladu. Mezitím v 1 l vody dáme vařit 350 g zmraženého ovoce-já jsem si koupila zrovna jahody a přisypeme 10 g agarového prášku,až se směs začne vařit vypneme plotnu a přelijeme obsah hrnce do dortové formy na vychladlý korpus a opět dáme chladit. Zpravidla stačí přes noc a agar stuhne do krásné želatinové konzistence.Agarovou hmotu lze též před dovařením dochutit sladidly,ovocnou šťávou nebo medem.Osobně ochucuji jen korpus a nahoře dávám přednost chuti ovoce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.