- Autor: svataj
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Veka | 500 |
Moravské uzené | 500 |
Vejce celá průměr | 300 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 500 |
Mouka pšeničná hrubá | 400 |
Zelí bílé kysané | 1000 |
Cibule | 300 |
Sádlo vepřové škvařené | 50 |
Energetická hodnota celkem: 24043 kJ
Bílkoviny (g): 294,
Tuky (g): 194,
Sacharidy (g): 685,
SAFA (g): 87,
Cukry (g): 87,
Vláknina (g): 65,
Sůl (g): 28
Energetická hodnota na 1 porci: 1202 kJ
Bílkoviny (g): 14.7, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 34.3, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Houska i maso na kostky, žloutky se utřou s moukou a mlékem, přidá se houstka na sucho opražená a maso, nakonec sníh. Vaříme ve vymazaném hrnku ( naplnit do 3/4) ponořeném ve vodě - 25 min. od bodu varu. Krájíme na plátky. Zelí uvaříme na cibulce.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.