- Autor: makov
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 100 |
Kedlubna | 100 |
Cibule | 30 |
Celer - bulva | 100 |
Petržel - kořen | 100 |
Červená řepa | 300 |
Paprika zelená | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Energetická hodnota celkem: 3430 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 858 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji orestujeme stejné porce na kostičky pokrájené mrkve, celeru, petržele, kedlubny, zelené papriky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, nové koření, celý pepř, 3 bobkové listy a po 15 min lžičku ml.papriky a O,5 l vody. Vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím na pánvičce na oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku na plátky a poté přidáme rajčatový protlak. Přidáme do polévky spolu s 3 porcemi uvařené červené řepy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.