- Autor: janavlaskova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Víno portské | 50 |
Rajčata | 250 |
Mouka pšeničná polohrubá | 50 |
Čabajka | 50 |
Játra vepřová | 400 |
Dochucovadla:
kari mleté, chilli, portské víno, sůl
Energetická hodnota celkem: 6418 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 91,
Sacharidy (g): 75,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1605 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 22.8, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Játra nakrájíme na plátky obalíme v mouce se solí, kari a chilli. Orestujeme do hněda na oleji, přidáme nakrájenou klobásu a oloupaná nakrájená rajčata. Šťávu zredukujeme na polovinu a přidáme portské víno. Podáváme s rýží, brambory, těstovinami nebo bagetou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.