- Autor: goska
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsní řízky albert Quality | 100 |
Hořčice plnotučná (Hellmann´s) | 15 |
Koření průměr | 2 |
Omáčka sójová | 3 |
Dochucovadla:
Hořčice, koření na kuře, citron, někdy dávám i trochu sojové omáčky. Lze ochutit tím, co máte rádi, ale základem je olivový olej, citronová šťáva a koření podle chuti. Nesolím.
Energetická hodnota celkem: 521 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 3,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Plátek masa naložím nejméně na 1 - 2 hod. do marinády, kterou si připravím ze lžíce olivového oleje, citronové šťávy, trochy koření na kuře, lžičky francouzské hořčice, případně lžičky strouhaného zázvoru. Po uplynutí doby zabalím maso i s marinádou do alobalu a asi 20 min. peču v remosce. Dá se péci i v troubě, doba pečení je závislá na tom, jakou troubu máte. Jako příloha se hodí brambory, rýže, kuskus a zeleninová obloha podle ročního období.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.