- Autor: Emmma
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrozinky | 150 |
Vločky ovesné průměr | 200 |
Mandle | 25 |
Vlašské ořechy | 25 |
Máslo | 15 |
Med | 70 |
Dochucovadla:
0
Energetická hodnota celkem: 7156 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 266,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 130,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 596 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 22.2, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
150 g rozinky = 100 g rozinky a 50 g brusinky; 1 porce = 40 g; Rozinky, brusinky, madle i ořechy nakrájíme na kousky. Vločky nasucho opražíme na pánvi (do zlatova) a poté přidáme plátek másla, sušené ovoce a ořechy a spolu trochu osmahneme. Vmícháme med a celé prohřejeme. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.