- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 140 |
Žampiony | 250 |
Rýže vařená bílá průměr | 77 |
Oleje (všechny druhy) | 2 |
Česnek | 3 |
Dochucovadla:
Kari koření, sůl, česnek
Energetická hodnota celkem: 1262 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nejlépe večer si pokrájíme kuřecí prsíčko na nudličky a obalíme ho v kari koření a dáme odležet do ledničky. Případně asi 1-2 hodiny předtím než začneme vařit. Kdo může - přidá si k masu i trochu oleje. Rozpálíme si na sucho pánev (při větším množství doporučuji vok) a postříkáme jí olejem z rozprašovače. Vložíme maso a zprudka opékáme a mícháme, aby se nepřichytilo a nepřipálilo. Žampiony pokrájené na čtvrtky přidáme zhruba po dvou minutách k masu a pak společně opékáme. Po dalších 3 minutách podlijeme trochou vody a přidáme uvařenou rýži (rýže by měla být spíš tvrdší). Společně ještě dusíme zhruba 5 minut. Před koncem vaření přidáme na jemno pokrájený stroužek česneku. Jídlo můžeme ještě dosolit podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.