- Autor: janavlaskova
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr | 500 |
Cibule | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Paprika červená | 100 |
Olej olivový | 20 |
Česnek | 20 |
Rajčata loupaná ve šťávě | 400 |
Víno bílé suché | 150 |
Klobása moravská | 100 |
Olivy černé sterilované (Bonduelle) | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika, svazek petrželky.
Energetická hodnota celkem: 7322 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1831 kJ
Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej.Kuřecí stehna rozkrojíme na čtvrtiny a opečeme do zlatova.Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme a obojí přidáme ke stehnům. papriky rozpůlíme a nakrájíme na proužky a rovněž přidáme k masu. Opékáme až změknou a mírně se obarví do hněda. Přimícháme krájená rajčata,víno a mletou papriku a uvedeme k varu. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka.Přidáme k ostatním surovinám a vše 15 min. zvolna dusíme. Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.Můžeme přidat nakrájené černé olivy.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.