- Autor: pracka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 120.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 230 |
Vločky ovesné průměr | 90 |
Vejce celá průměr | 1230 |
Javorový sirup | 30 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Energetická hodnota celkem: 13754 kJ
Bílkoviny (g): 221,
Tuky (g): 153,
Sacharidy (g): 246,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 115 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 2.1, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
asi na hodinu si do uvařeného čaje namočíme hrozinky, nebo brusinky, třeba sušené švestky. Přidáme 3 lžíce medu, nebo javorového sirupu. Může být i griotka 0,5 dl. kůra z 1 a šťáva ze 2 pomerančů. Smícháme suché přísady, dáme namočené ovoce i s čajem a pomerančem. Přidáme 2 vejce a na konec prdopeč. Přidáme semínka, která se mi tady nezobrazují.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.