- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 30 |
Cibule | 100 |
Cuketa | 155 |
Rajčata | 120 |
Králičí maso | 1000 |
Paprika bílá | 60 |
Špenát krájený mražený | 350 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Kroupy ječné | 60 |
Dochucovadla:
kari, sůl, chilli koření, zázvor (lépe čerstvý)
Energetická hodnota celkem: 6512 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1302 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 14.6, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Králíka očistíme,( vykostíme -není nutné) a naporcujeme na menší kusy - nejlépe sekáčkem. V míse smícháme kari koření s králičím masem a na drobno nakrájenou cibulí a česnekem. Necháme odležet. Pokrájíme si rajče, papriku, cuketu a špenát (nebo ho rozmrazíme). Nastrouháme si čerstvý zázvor. Na vok nebo do hrnce dáme olej a na něm opečeme králičí maso s cibulí. Podlejeme, přidáme další zeleninu a namočenou slzovku (v receptu uvedena jako kroupy) a dusíme do měkka. Zhruba deset minut před koncem přidáme i špenát a zázvor.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.