- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr průměr | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 250 |
Vejce celá průměr | 110 |
Droždí | 42 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 9405 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 439,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 68,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1176 kJ
Bílkoviny (g): 8.9, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 54.9, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Kynuté těsto si připravíme klasickým způsobem, kdy si nejprve zaděláme kvásek, nebo můžeme použít domácí pekárnu. Tvoříme koule, do kterých balíme sezónní ovoce - švestky, jahody, meruňky, borůvky... Knedlíky necháme chvíli odležet pomoučené pod utěrkou. Až trochu nakynou, házíme je do vroucí osolené vody. Podáváme polévané máslem a sypané cukrem, máslem, mákem, strouhankou či tvarohem podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.