- Autor: CcLuln
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Kečup | 7 |
Rajčata | 449 |
Čočka v mírně slaném nálevu (Bonduelle) | 67 |
Česnek | 12 |
Cibule | 101 |
Kuřecí prsa | 788 |
Energetická hodnota celkem: 4915 kJ
Bílkoviny (g): 193,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ
Bílkoviny (g): 38.6, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.6, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Připravíme si až 8 menších tenčích kousků kuřecího masa, které mírně obalíme v jedné lžíci olivového oleje. V misce smícháme 2 rozdrcené stroužky česneku, 1 lžičku drceného kmínu, 1 lžičku koriandru a lžičku sladké mleté papriky. Tuhle směs do každého kuřecího plátku jemně vmasírujeme. Po obou stranách opečeme na pánvičce, bez přidání oleje (asi 5 minut každá strana). Po té maso z pánve vyjmeme, přidáme opět lžíci olivového oleje a jednu na plátky nakrájenou cibuli. Smažíme asi 5 minut, než cibule změkne a chytne barvu. K cibuli přidáme 50 g změklé čočky, 400g nakrájených rajčat (může být i z plechovky), 1 lžička rajského protlaku (nebo kečupu), 700 ml kuřecího vývaru a nakonec přidáme lžičku skořice nebo nahradíme skořicí celou. (Kdo chce zkusit se sušenými meruňkami, přidá i 200g sušených meruněk). Řádně v pánvi zamícháme a až přijde směs k varu, položíme na povrch kuřecí plátky. Vaříme pod pokličkou do té doby, než se vývar trochu vypaří. Já vařila cca 25-30 minut. Mezitím si připravíme dle svého rýži nebo kuskus.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.