- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Med | 100 |
Destiláty (40 % alkoholu) průměr (Whisky, koňak, vodka, rum, gin, fernet) | 10 |
Vejce celá průměr | 165 |
Pudink vanilkový - prášek | 37 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 500 |
Dochucovadla:
Citronová kůra, sůl, vanilková esence
Energetická hodnota celkem: 4548 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 138,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 116,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1137 kJ
Bílkoviny (g): 22.8, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Převzato z Recepty.cz . Netučný tvaroh utřeme s medem , žloutky, přidáme pudinkový prášek, citronovou kůru a rum. Z bílku ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Ten z poloviny zapravíme překlápěním do tvarohové hmoty a pak dáme zbylou polovinu a jemně vpravíme opět překládáním do hmoty. Dáme do formy/zapékací mísy vyložené pečícím papírem a pečeme do zezlátnutí, koláč je hotový když se po zapíchnutí nelepí těsto na špejly.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.