- Autor: sediva.p
- Uživatelský recept
- Porce: 36.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Hera | 250 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mléko odtučněné Tatra 0,5 % tuku 1l | 10 |
Prášek do pečiva | 12 |
Jablka | 1000 |
Cukr hroznový Glukopur | 80 |
Pudink vanilkový - prášek | 74 |
Energetická hodnota celkem: 19901 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 199,
Sacharidy (g): 666,
SAFA (g): 96,
Cukry (g): 228,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 553 kJ
Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mouku smícháme s práškem do pečiva, spojíme s tukem a vejci rozšlehanými v mléce. Vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout. Z jablek slijeme šťávu, ve které rozmícháme rozpuštěný sacharin a pudinkové prášky. Přidáme skořici a šťávu opět smícháme s jablky. Z poloviny těsta si vyválíme placičku a vykrojíme tvar pizzy (já jsem použila pokličku od pánve wok :D). Velmi lehce zasypeme strouhankou, aby nám jablka těsto zcela nepromáčela, a poklademe jablečnou náplň. Poté opět jen lehounce posypeme strouhankou a naskládáme mřížkování. Nakonec koláč potřeme mlékem a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C dozlatova. (Pečeme výhradně na pečícím papíře!!) těsto: 500g polohrubé mouky, 250g hery (nebo másla), 2 vejce, 2 lžíce mléka (pokud se těsto nechce spojit, nebojte se použít mléka více), 1 prášek do pečiva náplň z jablek: 1kg oloupaných a nastrouhaných jablíček, 80 g glukopuru, 2 pudinkové prášky (já použila čokoládové, výborné jsou i vanilkové), 1/2 lžičky skořice
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.