- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta průměr | 600 |
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Mrkev | 500 |
Celer - bulva | 250 |
Petržel - kořen | 250 |
Smetana zakysaná light průměr | 100 |
Dochucovadla:
citrón,sůl, divoké koření
Energetická hodnota celkem: 7755 kJ
Bílkoviny (g): 150,
Tuky (g): 94,
Sacharidy (g): 104,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1939 kJ
Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 23.5, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Koženovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a dáme do mírného zhnědnutí restovat na malé množství oleje, přidáme divoké koření, sůl a špalíky masa, podlijeme vodou a nebo drůbežím vývarem adusíme do měkka. Měkké maso a divoké koření vyjmeme, co zbyde v rendlíku rozmixujeme - tím dojde k zahuštění omáčky a přidáme zakysanou smetanu, Hotovou oáčkou přelijeme porce masa. Vhodnou přílohou může být cokoliv.Proti klasice poměru zeleniny 1:1:1 je více mrkve, která nám omáčku osladí.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.