- Autor: misulinka
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Vepřová plec (průměr) | 500 |
Cibule | 80 |
Halali (Hamé) | 320 |
Voda | 1500 |
Mouka kukuřičná | 30 |
Mléko plnotučné průměr | 50 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, nové koření /2 kuličky/
Energetická hodnota celkem: 7266 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 139,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 59,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1817 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 34.8, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 14.8, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na olivovém oleji zpěníme cibuli a přidáme na větší kousky nakrájené maso, které jsme předem osolili a opepřili. Maso osmažíme a necháme chvíli dusit pod pokličou, aby pustilo šťávu. Poté přidáme skleničku halali, přidáme bobkový likst a nové koření a zalijeme vodou. V tlakovém hrnci necháme 15-20 minut vařit, až je maso měkké. Poté maso z hrnce vyndáme a omáčku zahustíme kukuřičnou moukou rozkvrdlanou v mléce. Po zahuštění omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přidáme zakysanou smetanu a lžičku fruktózového cukru. Sundáme z plotny, vložíme zpět vyndané maso a můžeme podávat :-)
Komentáře je možné psát až po přihlášení.