- Autor: Lendy
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 17.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Mouka žitná průměr | 100 |
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 300 |
Otruby průměr | 30 |
Droždí | 20 |
Voda | 350 |
Ocet | 10 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Sůl | 10 |
Cukr průměr | 10 |
Dochucovadla:
chlebové koření
Energetická hodnota celkem: 8170 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 354,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 481 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Těsto si připravím v domácí pekárně, napřed dám tekuté a potom suché ingredience.Program trvá 1,5h s kynutím, takže bez práce. Po vykynutí vytvaruji chlebík a peču v římském hrnci, který dáme do studené trouby a nastavíme na horký vzduch a 180 st. Pečeme asi 70 min. Před pečením chleba potřít osolenou vodou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.