- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Mrkev | 30 |
Celer - bulva | 20 |
Cibule | 10 |
Houby čerstvé průměr | 70 |
Krůtí prsa průměr | 90 |
Smetana zakysaná light průměr | 50 |
Špagety bezvaječné syrové | 50 |
Citrony | 10 |
Energetická hodnota celkem: 1853 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na kostky. Houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a necháme okapat. Celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Na rozehřátém oleji opečeme kostky masa, osolíme, přidáme několik kuliček zeleného pepře, pokrájenou cibuli, celer, mrkev, doplníme houbami, podlijeme vodou a dusíme. Dokončíme přidáním zakysané smetany, případně dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme se špagetami uvařenými na zkus, ozdobíme jemně sekaným kerblíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Kazdopadne: VYNIKAJÍCÍ!