- Autor: Orlicka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
kuřecí prsíčka-cca dohromady 250g, 10až15 růžiček kapustičky,asi 1/2 lžíce oliv. oleje/nebo rostlinného/,koření dle chuti -použila jsem na steak.,2stroužky česneku
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 100 |
Voda | 80 |
Česnek | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Kapusta růžičková | 300 |
Kuřecí prsa | 250 |
Dochucovadla:
Koření na steak , česnek,sůl
Energetická hodnota celkem: 2428 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1214 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uvaříme ve slané vodě kapustičky - na skus, přecedíme a prolijeme studenou vodou ,aby zůstaly krásně zelené.Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme kuřecí prsa nakrájená na proužky,okořeněná .Ke konci opékání vhodíme na pánev ještě kapustičky a na drobno nakrájený česnek .Podle potřeby podléváme vodou ,až je maso měkké .Pak vodu zredukujeme.Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.