- Autor: martik79
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Cibule | 100 |
Zelí bílé hlávkové | 300 |
Voda | 3000 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 250 |
Dochucovadla:
sůl, cukr, kmín,ocet
Energetická hodnota celkem: 5899 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 106,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 55,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 17.7, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 9.2, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji opeču cibuli, přidám nakrájené zelí,sůl, kmín, podusím a pak přileju 3l vody a vařím dokud není zelí měkké. Poté zaliju závrtkou (mouka s vodou) Provařím a dochutím smetanou, solí, cukrem, octem
Komentáře je možné psát až po přihlášení.