- Autor: 25566
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 220 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Pudink vanilkový - prášek | 60 |
Mléko plnotučné průměr | 400 |
Jahody | 300 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
cukr | 50 |
Energetická hodnota celkem: 6977 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 260,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 102,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 872 kJ
Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 12.8, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou.Jahody rozpůlíme a nakrájime na kostičky.Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zlehka zašleháme žloutky,ochutíme třtinovým cukrem a rozetřeme na vymazaný plech.Upečeme ve středně vyhřáté troubě.Z mléka a pudinkového prášku uvaříme krém a necháme ho vychladnout.Vychladlý piškotový korpus podélně rozpůlíme,potřeme pudinkovým krémem,rozprostřeme kousky jahod a přiklopíme druhou částí korpusu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.