- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché | 50 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Cibule | 100 |
Vývar čirý | 300 |
Cibulka jarní zelená | 50 |
Houby čerstvé průměr | 500 |
Kuřecí prsa bez kůže | 480 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, hladkolistá petrželka - nať
Energetická hodnota celkem: 7577 kJ
Bílkoviny (g): 150,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 187,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1894 kJ
Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 11.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Maso očistíme, osolíme a okořeníme jak jsme zvyklí (dávám většinou zázvor a tymián). Na oleji maso orestujeme z obou stran, dáme ho stranou. Na výpeku osmažíme cibulku s čerstvě nadrceným pepřem do zlatova. Pak přidáme nakrájené očištěné houby (nejlépe lesní směs) a osmažíme, podlijeme bílým vínem, necháme zredukovat, pak přidáme kuřecí vývar ... opět necháme zredukovat asi o polovinu, zalijeme smetanou a provaříme. Dochutíme: sůl, pepř. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou jarní cibulku, odstavíme z plamene. Maso vložíme zpět do ragú a necháme prohřát. Podáváme nejlépe s rýží, dozdobit můžeme čerstvě nasekanou petrželkou.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.