- Autor: loreta
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 250 |
Máslo | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Dochucovadla:
citron, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1948 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 487 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Lišky dobře očistíme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině másla chvíli podusíme. Ze zbylého másla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem z hub, rozšleháme a dohladka povaříme. Přidáme houby a necháme přejít varem. Tato houbová omáčka se hodí na vařená masa.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.