- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hořčice Dijon | 40 |
Cibule | 250 |
Česnek | 10 |
Víno bílé suché | 250 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 100 |
Mléko polotučné čerstvé průměr | 250 |
Hrášek mražený | 300 |
Cibulka jarní zelená | 60 |
Parmezán 25 % průměr | 40 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Krůtí prsa průměr | 400 |
Těstoviny vařené - průměr | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 10984 kJ
Bílkoviny (g): 175,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 296,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 68,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2746 kJ
Bílkoviny (g): 43.8, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 74, SAFA (g): 9, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme dle návodu. Hrášek použijeme čerstvý, nebo zmražený necháme povolit při pokojové teplotě. Krůtí maso osolíme, lehce naklepeme a orestujeme na oleji z obou stran. Vyndáme ho stranou. Na výpeku orestujeme na jemno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem, až zesklovatí. Přidáme hořčici, nejlépe Dijon, a zerestujeme. Podlijeme vínem, necháme odvařit. Pak zalijeme smetanou s mlékem a vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem. Vařič vypneme a už jenom vmícháme nastrouhaný parmezán, hrášek a jarní cibulku, pokrájenou na kolečka. Maso pokrájíme na kousky, vložíme do omáčky, prohřejeme. Nakonec promícháme s těstovinami a podáváme. Třeba s čerstvými rajčaty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.