- Autor: Lendy
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 150 |
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 150 |
Máslo | 80 |
Jablka | 480 |
Vločky ovesné průměr | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Voda | 60 |
Cukr průměr | 40 |
Energetická hodnota celkem: 9171 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 307,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 97,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 764 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 7.1, Sacharidy (g): 25.6, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 8.1, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mouky, másla a vody připravíme těsto, které dáme uležet do chladu, než si připravíme náplň.Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.těsto rozválíme na dvě placky, první dáme do vymazané kulaté formy, pak namleté ovesné vločky, jablka, cukr, skořici a přiklopíme druhou plackou těsta, potřeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 45 min. a hlídáme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.